Wat is de AMS?

Een platform om vragen te stellen, content te delen, meet-ups te organiseren en deel te nemen aan discussies over de toepassing van mindfulness in de sport.

De Academie voor Mindfulness in de Sport (AMS) is een platform ter support van de toepassing en integratie van mindfulness in de sport. Dit doen we door te informeren en te inspireren, en een gemeenschap te creëren van mensen die bezig zijn met of geloven in het toepassen en integreren van mindfulness in de sport. Een community waarin we de successen en de tegenslagen van het gebruik van mindfulness in de sportwereld delen, vragen stellen en samen verder onderzoek doen.


De AMS gelooft in de kracht van mindfulness èn in de kracht van sport. En vooral in wat er gebeurt als deze twee samenkomen. Sport als voorbeeld van hoe je, als persoon of organisatie, metplezierencompassiede beste versie van jezelf bent, je authentieke zelf. Dat heeft niet alleen een positieve impact hebben op jezelf, maar ook op de wereld om je heen.


De potentie van mindfulness in de sport ligt niet alleen in het verbeteren van prestaties, maar ook in vergroten van het doel van sport. Met behulp van mindfulness ervaar je niet alleen meer succes en plezier, maar het helpt je ook de potentie van de sport te zien om je leven te transformeren.Er ligt een grote kans voor de sport, als er meer coaches, sporters, bestuurders mindfulness beoefenen. Dan zullen we een enorme verschuiving in de toekomstige richting van de sport zien. Niet alleen in de prestaties van de sporters en coaches, maar ook in hun rol als wereldburgers.


Voor veel mensen op deze wereld, heeft het aantal gewonnen Olympische medailles of het winnen van kampioenschappen zeer weinig te maken met hun dag-tot-dag overleven. Als de sport zich niet verheft tot een ander niveau van betekenis, is het de vraag of sport relevant kan blijven. Sport moet ons iets groters bieden. En hier kan mindfulness bij helpen, door sporters en coaches op een dieper niveau redenen te laten ontdekken om mee te doen aan competitie, redenen die het simpele winnen of verliezen overstijgen.


Sport kan een middel zijn voor persoonlijke verandering. Als sporters en coaches naast het genieten van successen, ook leren stil staan bij hun innerlijke ervaringen tijdens ‘the road to…’. Wanneer sporters met die ervaringen, hun carrière ná de sport voorzetten, worden zij krachtige gidsen voor positieve verandering in de wereld. Als we de kracht van sport gebruiken om niet alleen levens te transformeren, maar ook om te inspireren tot grootsheid, vriendschap, compassie en vrede op wereldschaal, dan beginnen we de mogelijkheden van sport aan te boren. Tot die tijd blijft sport simpelweg de afleiding waar (te) veel mensen, afhankelijk van zijn.


LATEN WE CONTACT MAKEN!

En te kijken hoe we samen kunnen werken aan het supporten van mindfulness in de sportwereld.